Pardimaksapasteediga suupistesaiad karamelliste õunte ja pohladega

Retseptid, Võileivad | December 2, 2016 | By

Pardimaksapasteediga suupistesaiad karamelliste õunte ja pohladega
Suupisted kuluvad ikka ära. Näiteks siis, kui ootad külalisi ja soovid midagi maitsvat tervitusjoogi juurde pakkuda. Selliseks puhuks on hea valmistada pardimaksapasteediga suupistesaiu, kus pardimaksale on sära lisamas pannil võis karamellistatud õunaviilud ja reipalt hapukate pohladega.
Jäta hinnang
Prindi
Vaja läheb
  1. 2-le
  2. 2 viilu Kodukakk sepikut
  3. 40 g Nõo pardimaksa pasteeti
  4. 40 g Saaremaa võid
  5. 1 suurem või paar väiksemat õuna, õhukeste sektoritena
  6. Väike peotäis pohli
  7. 1 sl muskovaado suhkrut
  8. Näpuotsaga kardemoni
  9. Väike sorts Vana Tallinna likööri
  10. Sidrunimahla
  11. Värsket tüümiani
Valmistamisõpetus
  1. Alusta karamelliste õunte valmistamisest. Selleks sulata pannil pool võikogusest, sega sinna juurde suhkur, lisa veidi sidrunimahla ja sorts Vana Tallinna likööri. Aseta sinna sisse õunasektorid ja kuumuta vaiksel kuumusel mõlemalt poolt minut-paar. Maitsesta tibakese kardemoniga ning lisa siis pannile ka pohlad. Sega kõik läbi ja tõsta kõrvale.
  2. Lõika väikese ümmarguse vormiga või väikese klaasiga sepikust ümmargused tükid. Ühest sepikuviilust peaks saama kaks ümarat saia. Prae ümaraid suupistesaiu pannil või sees mõlemalt poolt, kuni need on krõbedad ja kuldsed. Jahuta veidi ning määri siis saiadele pardimaksapasteeti. Sinna peale aseta karamellised õunad ja mõned pohlad. Kaunista värske tüümianiga.
Ideaalne võileib http://www.voileib.ee/